מהם המזונות הבריאים ביותר בעולם? על אילו מאכלים ממליצים כל התזונאים? מהם המאכלים שאם תכניסו אותם באופן קבוע לתפריט היומי שלכם, תוכלו לחיות חיים בריאים יותר? ערכנו עבורכם רשימה מפורטת, על מנת שתוכלו להעשיר בעצמכם את התפריט – וגם את איכות החיים.
מלון כתום
רבע מלון מכיל כמעט את כל הכמות המומלצת ליום של ויטמין A. ומכיוון שהבטא-קרוטן במלון הופך לויטמין A, מקבלים את שני החומרים האלה בבת אחת. גם ויטמין A וגם בטא-קרוטן חיוניים לבריאות העין, ועשויים להקטין את הסיכון לפיתוח קטרקט. בדומה לתפוז, מלון הוא מקור מצויין לויטמין C, ויטמין אשר תורם לחיזוק מערכת החיסון. מלון הוא גם מקור לויטמין B6, סיבים תזונתיים, ניאצין ואשלגן (עוזר בחילוף החומרים ובשמירה על רמה טובה של סוכר בדם). מלון מפחית את הסיכון למחלות לב, שבץ וסרטן.
עגבניות
עגבניות מסייעות לגוף להלחם במחלות לב, וגם בסרטן הערמונית, השד, רירית הרחם, הריאה, הלבלב והמעי הגס. עגבניות הן מקור מצוין לויטמין C, A ו-K. במחקר שנערך ב-2004, נמצא כי מיץ עגבניות עשוי להפחית קרישי דם. בעגבניות חומר בשם ליקופן, אשר ידוע כמונע סרטן. עגבניות יש לאכול עם הקליפה – כך נספג 75% יותר מהליקופן ופי שניים מהבטא-קרוטן.
אוכמניות
אוכמניות עוזרות בהשמדת רדיקלים חופשיים, אשר עלולים לגרום לסרטן. אין בהן הרבה קלוריות, והן עשירות בנוגדי חמצון אשר מגבירים את השפעה של ויטמין C. נוגדי החמצון עוזרים גם במניעת קטרקט, גלוקומה, דליות, טחורים, אולקוס, מחלות לב וסרטן.
בטטות
בטטות הן מקור נפלא לויטמין A, C ומנגן. כמו כן, יש בבטטות סיבים תזונתיים, ויטמין B6, אשלגן וברזל. ירק שורש זה מסייע רבות בהגנה על הגוף מפני נפחת, לכן הוא מצויין עבור מעשנים או אנשים שסובלים מעישון פסיבי (כמובן שעדיף קודם להיפטר מהסיגריות…)
תרד וכרוב
מבין הירקות העליים הירוקים, את ההגנה הטובה ביותר נגד סרטן ומחלות לב תמצאו בתרד ובכרוב. כמו ברוקולי, גם הם מכילים כמות גדולה של ויטמין A ו-C. בכרוב יש כמות סידן גדולה. בתרד יש כמות ויטמין K בשפע – 200% מהתצרוכת היומית המומלצת.
לחם ופסטה מקמח מלא ואורז מלא
הדבר הראשון שיש לבדוק כאשר קונים לחם או פסטה מקמח מלא, הוא שהקמח באמת 100% מלא ולא מעורבב עם קמח רגיל. "קמח חיטה מלא" צריך להיות המרכיב הראשון ברשימת המרכיבים שעל האריזה. סובין חיטה לא רק עוזר לתהליך העיכול – הוא גם מונע סרטן. אורז מלא גם הוא בריא יותר מאורז לבן. בתהליך העיבוד של קמח מלא לקמח לבן או של אורז מלא לאורז לבן, הולכים לאיבוד בין 50-90 אחוזים מכמות הויטמין B3, B1, B6, המנגן, הזרחן, הברזל והסיבים התזונתיים שאנו צריכים.