ההערכה היא, שהמשך החיים בבית לעת זיקנה משפר את איכות החיים של הזקן; מבחינת קובעי המדיניות, מגמה זו דורשת הוצאות כספיות נמוכות יותר מאשר סידור במסגרת מוסדית.
לצורך כך יש לפתח שירותים תומכים בקהילה, המסוגלים לתת מענה לצרכים המיוחדים המתפתחים בד בבד עם תהליך ההזדקנות.
קשת מעוניינת להשתלב במגמה זו ולספק לזקנים, המעדיפים להישאר לגור במסגרת ביתם, שירותים תומכים, שיאפשרו מתן מענה לצרכים שונים. למשל, זקנים הזקוקים להתאמת הדירה מבחינה פיזית, סיוע בעריכת קניות או בהבאת תרופות מבית המרקחת, סיוע בניקיון הבית וכן שירותים רב-מקצועיים, הכוללים שירותים חברתיים, סוציאליים, ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, שירותי בריאות וקידום בריאות, פעילות חברתית הממלאת בתוכן את זמנם הפנוי של הקשישים ופעילות התנדבותית.
מערכת שירותים כזאת חייבת להיות מבוססת על מקצועיות ועל סטנדרטים גבוהים של איכות ועליה להיות נגישה לזקנים, כלומר בעלות כספית שתאפשר לקשישים לרכוש את השירות.
מבחינת קשת, זהו אתגר עצום, הדורש משאבים לצורך מימושו. השגת המשאבים תאפשר לקשת לספק לזקנים, החיים בביתם, מערכת שירותים קהילתיים רחבה ומגוונת, ברמה מקצועית טובה ויעילה, הנגישה לכל מי שזקוק לה והמבטיחה איכות חיים לאוכלוסייה המבוגרת.
הביקוש לציוד גדל והולך, בעיקר לאור העובדה שמוסדות קשת נמצאים בתפוסה מלאה. המחירים גבוהים והמכשירים חייבים להיות איכותיים ועמידים בבקרת איכות ואמינות. יש מכשירים החייבים להיות מותאמים לאדם הזקן באופן אישי.
המכשירים דורשים תחזוקה שוטפת והחלפה מדי פעם, כדי להבטיח את תקינותם.
באופן מיוחד קשת זקוקה לציוד הבא:
מיטות חדשות ומתכווננות.
מכשור חדשני המיועד לטיפול בחולי דמנציה ואלצהיימר.
עמדות מוזיקה לטיפול בחולי אלצהיימר, שהוכחו מחקרית כמשפרות את מצבו של האדם החולה.
מנופים להרמת חולים סיעודיים ומנופי רחצה.
ציוד פיזיותרפי מתקדם לטיפול בחולים סיעודיים.
מעבר לכל אלה והפעם עם דגש למשפחה – קשת מעוניינת להקים במוסדותיה גינות קהילתיות, המיועדות לבני המשפחה המבקרים את הקשישים ובעיקר לנכדים, המגיעים בדרך כלל בסופי שבוע. הגינות יכילו מספר מתקני משחק ופינות ישיבה נעימות.
קשת מפעילה מספר מוסדות גריאטריים ומועדונים קהילתיים, הנמצאים בתפוסה מלאה. רוב המבנים נבנו לפני שנים רבות וזקוקים לשיפוצים ולהרחבות. המשאבים הנדרשים לכך הם רבים וכוללים שלבים של תכנון, בנייה ועיצוב, המתייחסים לצרכים המיוחדים של האוכלוסייה מבחינת מיקום מתאים, גודל השטח, הנגישות אליו וכמובן הקפדה יתרה על כל ההיבטים הבטיחותיים.
בקשת מייחסים חשיבות רבה למראה החיצוני והפנימי של המבנים, לרמה הגבוהה של חומרי הגימור, כמו גם לאיכות הציוד והריהוט. כל זה נובע מהשקפת עולם, המאמינה שאוכלוסיית הזקנים במדינת ישראל זכאית למבנים ולמתקנים ברמה גבוהה, ככל האפשר, מבנים העומדים בתקנים הנדרשים בהתאם למקובל בארץ; מבנים שבהם דרכי גישה ומעברים מתאימים, תחבורה ציבורית נגישה, חצרות מתאימות למנוחה ולרגיעה, המשמשות גם כמקום מפגש נעים עם בני משפחה, חדרי תעסוקה, חדרי טיפולים, חדרי חוגים, ועוד. כמו כן, יש להקפיד על התנאים הסביבתיים (אוורור, תאורה ואקוסטיקה), המתחשבים בצרכים המיוחדים של הקשישים, הנובעים משינויים במערכות הראייה ושמע שלהם.
בדידות היא תופעה אנושית הקיימת בכל הגילים, אך בגיל זיקנה, כאשר לתופעה זו מתוספים אבדנים של בן/בת זוג וחברים קרובים עלול להיווצר מצב של סיכון בריאותי ונפשי, הפוגע באיכות החיים של האדם הזקן. בכל ההיסטוריה האנושית, קשר חברתי הוא גורם מרכזי, אך בגיל זיקנה, קשישים רבים מאבדים את הקשרים החברתיים שלהם וחשים בדידות.
מחקרים שונים מלמדים, כי כתוצאה מתחושת בדידות גדל הדיכאון, המשפיע על הבריאות הנפשית והפיזית כאחד. זהו למעשה מעגל סגור, שבו בעיות בריאות גורמות לבדידות ובדידות גורמת לבעיות בריאות. כיצד יוצאים ממעגל זה? כיצד גורמים לקשישים רבים להרגיש שהם אינם "נדחפים החוצה" ונשכחים על ידי בני משפחתם?
לשאלה קשה זו מנסה קשת למצוא פתרונות. כבר כיום קיימים מספר פרויקטים בתחום זה, כמו למשל, קשר רב־דורי בין קשישים לבין תלמידי בתי ספר, המתעדים סיפורי חיים, מקיימים פעילויות משותפות, תלמידי אמנויות מופיעים לפני הקשישים, חוגגים ביחד חגים וכדומה. פרויקט אחר בתחום זה הוא "חברוטרי" (בשיתוף מועדון רוטרי), שבמסגרתו מתקיימות ארוחות משותפות באחד הבתים, אליהן מוזמנים קשישים, כאשר השפים מכינים את האוכל בהתנדבות, עוזרים לערוך את השולחן ולהגיש את האוכל. בדרך זו, הקשישים מרחיבים את מעגל הקשרים ביניהם וזוכים לארוחה בצוותא, שלא אפשרית לקשישים בודדים.
אך אין די ביוזמות אלה. קשת מעוניינת לפתח סביבה תומכת, לספק ליווי אישי של אנשי מקצוע ומתנדבים, להגדיל את פעילויות העשרה, לאפשר הקשבה לקשישים, הקראת עיתון או ספר, פיתוח תחביבים ותכניות אישיות, לפתח תכנית לעידוד את בני המשפחה להיות בקשר הדוק יותר עם הקשיש, להקים מאגר של מתנדבים שיבלו במחיצת הקשיש, ישוחחו עמו בטלפון מדי יום, יבקרו אותו ויעניקו לו תשומת לב.
תקציב מיוחד דרוש לפרויקטים להפגת הבדידות של הקשישים. ייתכן שאפשר להיעזר בסטודנטים, שבתמורה לבילוי זמן עם הקשיש יזכו במלגה, אבל לא ניתן בכך לענות על הצורך הרב הקיים בתחום זה.